Alegoria broscutelor – o doza de optimism !

Toti cei care avem o adresa de email primim in fiecare zi zeci de emailuri cu diverse poze, pps-uri, ppt-uri, bancuri , filmulete, etc.
Ne enerveaza la culme mailurile in care copilul, care la fel ca si acum 5 ani, are varsta de un an si are nevoie de bani pentru a nu muri in doua saptamani. Ne enerveaza mailurile in care ni se spune ca daca nu le dam la 500 de milioane de oameni mai departe, vom muri in 5 secunde electrocutati de un tipar zburator cu motor in doi timpi.
Dar, eu, imi mai pierd cateodata timpul deschizand astfel de emailuri pentru ca in ele pot gasi diverse povestioare, jocuri, studii de caz, pamflete, etc., care ma pot ajuta foarte mult intr-un training, devenind astfel o investitie si nu o pierdere de timp.

Un foarte bun exemplu este ” Alegoria broscutelor “, o povestioara pe care o gasiti mai jos, si pe care o folosesc cu foarte mult succes pentru a impregna o gandire pozitiva participantilor de la trainigurile pe care le sustin. Nu conteaza ca este vorba de trainiguri de vanzari, comunicare, marketing, leadership, deoarece de optimism si de gandire pozitiva avem nevoie oricand si oriunde in viata noastra.

Asa ca, mai departe gasiti o mostra de optimism.

” A fost odata un grup de broscute care voiau sa se ia la intrecere.Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.
Se adunasera deja multi spectatori pentru a urmari cursa si pentru a le incuraja pe
broscute. Cursa urma sa inceapa… Totusi, nici unul dintre spectatori nu credea ca vreuna dintre broscute va reusi sa ajunga in virful turnului. Tot ce se auzea erau  exclamatii de genul: ‘ Oh, ce obositor! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus !’ sau ‘ Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt ! ‘.

Broscutele incepura sa abandoneze. Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe. Spectatorii continuau sa strige: ‘ E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus ! ‘. Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau. Doar una singura se catara consecvent mai departe. Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!

In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si
rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului ! Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului. Asa se afla ca… Broscuta invingatoare era SURDA ! ”

Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti, fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!

Deci, fii mereu optimist !

Intotdeauna puteti reusi daca vreti cu adevarat !

Voi continua…
:-)

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top