Despre Bratislava !

Bratislava reprezinta o solutie ideala de week-end sau de vacanta atat pentru cei care vor sa simta aerul ” strainatatii “, cat si pentru cei care vor sa vada o altfel de Dunare, mai mica, sa zicem, decat la Galati, dar desprinsa parca dintr-o poveste cu printese (asta daca o admiri dintr-unul din turnurile castelului Devin). Bratislava e un oras-capitala cochet si cu un puternic aer de provincie (abia daca are 300 mii de locuitori), prezintand avantajul unei locatii romantice, linistite si incarcate de istorie pentru cei care vor sa isi petreaca un sejur in doi sau cu familia.

Cele mai spectaculoase obiective turistice: castelul Devin (cetate intarita medievala, pe malul Dunarii, ofera o priveliste absolut superba, in interior gazduieste un muzeu), monumentul eroilor sovietici de la Slavin (aflat pe o culme ce va ofera o imagine de ansamblu asupra intregului oras), centrul vechi (excelent restaurat, permite doar circulatie pietonala), podurile de peste Dunare.

Orasul in sine (partea veche) este o mini-bijuterie arhitecturala, cu cladiri vechi foarte bine conservate/restaurate (ex. Casa verde – cladire din secolul XV ) din care multe adapostesc institutii de cultura (Teatrul National, cladirea istorica a Filarmonicii, fosta cladire a Primariei -astazi Muzeul Municipal), palate (Palatul Prezidential Grassalkovich, Palatul Keglevich, etc.), lacasuri de cult (Catedrala Sf. Martin), Poarta lui Mihai (unul din simbolurile Bratislavei), muzee (Muzeul Ceasurilor, Chatam Sofer Memorial – muzeul evreiesc).

Veti constata rapid ca o plimbare peste Dunare, in orasul nou, nu ofera niciun fel de satisfactie in afara calatoriei in sine pe unul din podurile de peste fluviu, asa ca limitati-va cu incredere la orasul vechi, aveti unde si ce vedea o saptamana de preumblare.

Bratislava e la o aruncatura de bat de Viena

Daca v-ati plictisit de plimbare in Bratislava, luati trenul ca sa petreceti o zi intreaga in Viena sau chiar in Budapesta (e la 2.5 ore distanta cu trenul, care costa cam 16 euro/persoana dus-intors). Poate sa fie, evident, si o varianta de cazare daca nu gasiti loc in Viena sau vi se pare prea scump, faceti mai putin decat din Drumul Taberei la Piata Muncii.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top