Aerosmith si Romania

Si am reusit sa ajung si la concertul legendarei trupe americane Aerosmith. Asta, dupa ce anul acesta, am fost spectator si la concertul australienilor de la ACDC, acesta fiind de departe cel mai bun concert vazut vreodata de mine in Romania.

Dar, sa revenim la Aerosmith. Nu pot spune decat rusine organizatorilor si felicitari
componentilor trupei pentru spectacolul de pe scena.

De ce rusine organizatorilor ? Pai o data ajuns la Zone Arena, locatia unde s-a tinut acest concert, am fost rugati la intrare sa aruncam sticlele cu apa sau alte bauturi. Am spus OK. Mi s-a parut ceva normal, avand in vedere ca printre cei 30000 de spectatori puteau exista si cativa dezaxati care sa arunce cu ele in ceilalti. Dar, imediat ce am intrat, mare mi-a fost mirarea sa vad ca peste tot in incinta acestei locatii, erau numai pietre, bucati de asfalt sau de smoala. Imi poate explica si mie cineva cum de o sticla de plastic poate afecta mai grav integritatea fizica a unui individ decat un cataroi cu diametrul de 30 de cm ?

Trecand peste acest aspect, asteptam cumintel inceperea concertului. Pe scena intra cunoscuta trupa Reamonn. Vocea solistului Rea Garvey extraordinara, melodiile la fel, sunetul execrabil. Nu se auzea aproape deloc. Am trecut peste asta, gandindu-ma ca sunetul o sa fie mult mai bun la intrarea pe scena a celor de la Aerosmith. De obicei, trupele care canta in deschiderea unui concert nu beneficiaza de aceeasi calitate a sunetului ca trupele care tin capul de afis al acelui concert.

La o ora dupa terminarea recitalului celor de la Reamonn, isi fac aparitia pe scena, in aplauzele publicului extaziat la maxim, Steven Tyler si compania. Aflu varsta solistului ( 62 de ani ) si nu imi vine sa cred. Plin de energie, o voce extraordinara si chitit sa faca spectacol cu orice pret. Din pacate organizatorii acestui concert nu au fost de acord cu trupa rock, oferindu-le si oferindu-ne un sunet comparabil cu cel scos de boxele unei Dacii 1310. Daca la ACDC, Iris, Metallica si multe alte concerte simteam efectiv muzica curgandu-mi prin vene, la acest concert puteam auzi ce vorbesc oamenii la 5 metri departare de mine. La fel ca oamenii din jurul meu sunt profund dezamagit. Puteam sta in fata calculatorului si sa ascult Aerosmith si se auzea mult mai bine. Nu inteleg cum in anul 2010, dupa ce , in sfarsit am ajuns sa vedem la noi in tara formatii de renume ale muzicii internationale, organizatorii unui concert se pot prezenta in felul acesta.

Alt aspect pe care nu l-am putut descifra a fost de ce pe ecranele mari amplasate in incinta Zone Arena nu a fost transmis concertul in continuu ? O mare parte din concert pe aceste ecrane nu s-au putut vedea decat imagini din videoclipurile trupei. Le transmit pe aceasta cale celor care au organizat acest concert ca daca imi doream sa vad videoclipurile lor ma puteam uita pe Youtube.

La terminarea concertului, vad cum o mare parte din oameni pleaca cu un ochi razand si cu unul plangand. Cu un ochi razand, pentru ca au avut ocazia sa participe la spectacolul oferit de Aerosmith si cu un ochi plangand pentru ca nu s-au putut bucura in totalitate de acesta. Probabil din aceasta cauza, la finele concertului, publicul nu a cerut nici macar un bis

Din pacate am plecat de acolo cu senzatia ca am fost pacalit, ca am platit mult prea mult pentru mult prea putin. Frustrarea imi este alimentata si atunci cand aud ca si cei de la Gazonul A sau de la Golden Ring s-au plans de sonorizare.

La final spun doar atat: rusine organizatorilor pentru ca si-au batut joc de o formatie legendara si inca o data rusine organizatorilor pentru ca si-au batut joc de aproximativ 30000 de oameni care au platit bani grei pentru acest eveniment.
Si pentru ca se poate, mai spun inca o data: RUSINE !!!

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top