Cateva vorbe pentru manageri

Tot ceea ce facem ca manageri ai unui departament, indiferent care ar fi acesta si indiferent in ce domeniu activam, trebuie sa aiba un anumit scop, un anumit obiectiv. Fara a avea asa ceva, rolul managementului nu mai exista. Inainte de a incepe sa citesti  mai departe trebuie sa stii un lucru esential, pe care orice manager ar trebui sa il cunoasca: arta managementului se invata, se invata in timp, se invata o data cu experienta acumulata. Exista mai multe cai prin care poti  invata dar cel mai important este ca tu sa iti doresti sa inveti si sa investesti in tine. Tine minte: Nu te nasti manager !

Un vechi proverb spune ca: “ Oamenii invata sa conduca, conducand sub indrumarea unui conducator bun.”. Eu am avut norocul acesta. Sper sa il ai si tu. Daca nu il ai, cauta-l.

Un bun manager trebuie sa fie informat tot timpul, trebuie sa analizeze situatii diferite si mai ales inainte de a invata din propriile greseli, sa incerce sa invete din greselile altora. Tocmai de aceea am si spus ca un bun manager trebuie sa fie informat: citeste, documenteaza-te si vezi ce nu a iesit bine pentru alti manageri care s-au aflat in situatia ta, cum au procedat de au dat gres si cum poti evita tu sa faci aceeasi greseala.

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top