Cele mai faimoase fotografii! Poze intrate in istorie!

Sarutul…
“The Kiss” este cea mai sugestiva poza facuta la finalul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Aceasta reprezinta Times Square in anul 1945, moment fericit pentru toata lumea, care iesise pe strada pentru a sarbatori terminarea razboiului. Poza a fost facuta de Victor Jorgensen. Contrar credintei populare, personajele nu se cunosteau, ci s-au intalnit acolo, manifestandu-si spontan bucuria.

Fata afgana

Sharbat Gula a fost fotografiata pe cand avea 12 ani de Steve McCurry, in iunie 1984, pe cand se afla in tabara de refugiati de la Nasir Bagh din Pakistan. Portretul ei a aparut pe coperta revistei National Geographic in iunie 1985, datorita chipului expresiv si a ochilor verzi. Nimeni nu stia, la acea vreme, cum o cheama. Fotograful a petrecut apoi 17 ani cautand-o. A gasit-o in ianuarie 2001 cand avea 30 de ani, era casatorita si cu trei copii. Nu stia ca ajunsese celebra. Identificarea s-a efectuat cu ajutorul unei tehnologii folosite de FBI pentru recunoasterea faciala.

Faimoasa fotografie a lui Ernesto “Che” Guevara

“Che”, descris ca un “erou de gherila”, apare cu bereta neagra si cu privirea intoarsa spre exterior, intr-o fotografie facuta de Alberto Korda pe 5 martie 1960. Guevara avea 31 de ani la vremea aceea si participa la funeraliile uneia dintre victimele unei explozii din Coubre. Fotografia a fost publicata sapte ani mai tarziu. Este supranumita cea mai cunoscuta fotografie si emblema grafica a secolului al 20-lea. Ea reprezinta un simbol universal al rebeliunii impotriva injustitiei, pentru sustinerea principiilor umane.

Natura dezlantuita

Unii oamenii cred in Dumnezeu, altii nu, dar trebuie sa ne gandim cat de mici suntem in fata fortelor naturii. Fotografia de mai jos a fost facuta pe coasta insulei Sumatra din Indonezia, in timpul unui tsunami dezastuos, cu valuri care au depasit 20 de metri inaltime. Poza a fost gasita o luna si jumatate mai tarziu in memoria unei camere digitale. Oricine a facut imaginea a murit, fara urma de indoiala, cateva secunde dupa ce a apasat butonul de declansare al micutului aparat.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top