Cele mai intalnite cauze ale “blocajului” la telefon !

Experienta arata ca un operator de telemarketing aflat la inceputul carierei, fara foarte multa experienta, dar si unul care a purtat deja mii de discutii telefonice se poate lovi de o problema ce nu poate fi niciodata anihilata: blocarea efectiva. Blocarea psihica sau, mai bine zis, emotionala, duce la pauze lungi si penibile in conversatie, uneori fiind insotita de incapacitatea operatorului de a mai continua discutia cu sanse de succes. S-au identificat trei factori importanti ce pot duce la blocaj in timpul discutiei:

Oboseala.

Zeci si sute de telefoane, campanii peste campanii. Din cand in cand amintiti-va ca succesul telemarketingului este dat de faptul ca principalii actori sunt oameni: oameni, nu roboti! Dupa zeci de telefoane in fiecare zi timp de cateva saptamani, orice om, oricat de entuziast, de bine pregatit nu va mai fi la fel de competitiv. Sfatul nostru este sa nu lasati oboseala si rutina sa va distruga o buna echipa de telemarketing.

Problemele personale.

Puteti fi convins de faptul ca un operator de telemarketing care are grave probleme personale este mult mai util firmei daca nu da nici un telefon … indicat este sa-i dati liber si sa-l lasati sa-si rezolve problemele. Se va intoarce peste cateva ore sau zile cu un chef de munca inzecit ce se va transforma rapid in comenzi semnificative.

Mediul inconjurator.

Un zgomot de fond prea accentuat in camera, o lumina prea puternica, sunt elemente ce conduc la o stare de disconfort interior cu efecte negative. Tineti cont ca operatorul de telemarketing nu este un simplu om ce da un telefon. El trebuie tratat ca un agent de vanzari, iar conditiile ce-i sunt oferite trebuie sa fie cat mai apropiate de climatul pe care el il considera ideal. Atunci cand aveti o echipa formata din mai multi oameni, asigurati-va ca fiecare are o intimitate a sa. Altfel riscati sa cheltuiti banii degeaba.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top