Comportamentul si atitudinea unui bun lider! Despre leadership…

Aflu cu placere ca din ce in ce mai multi oameni sunt interesati de leadership, de a cunoste diferite ”tehnici” prin care pot deveni lideri mai buni pentru echipele pe care le conduc sau pentru ei insisi.

Daca intr-un articol anterior va dadeam cateva puncte despre ce reprezinta liderul, de data asta va prezint cateva aspecte esentiale despre leadership, despre comportamentul si atitudinea pe care daca vi le inusiti va transformati in ceea ce se numeste un bun lider.

1. Liderul da intotdeauna dovada de integritate, indiferent de situatia in care este pus.

2. Liderul relationeaza foarte bine, atat in mediul extern cat si in mediul intern. A relationa foarte bine inseamna a fi un bun comunicator.

3. Liderul este responsabil: entru orice actiune pe care o intreprinde si pentru toate deciziile pe care le ia, dar si pentru actiunile echipei sale.

4. Da dovada de empatie. Se pune in ”pielea” celuilalt si incearca sa isi dea seama de motivatia actiunilor celor din jur.

5. Dupa cum spunea si Catalin Ionescu, un lider isi bazeaza viata pe valori, pe principii sanatoase si manifesta  energie spirituala.

6. Un bun lider are intotdeauna o buna capacitate de adaptare la orice situatie, nu ii este frica de schimbare, el chiar o sustine.

7.  Transmite putere, deleaga si ofera intotdeauna recunoastere celor din echipa sa, celor care il ajuta in atingerea misiunii pe care o are.

8.  Este pragmatic si orientat catre rezultate.

9. Are o atitudine pozitiva si inclinarea de a vedea mereu plusurile oamenilor, mai putin minusurile/defectele acestora.

10. Isi recunoaste greselile atunci cand le face.

11. Este perseverent.

12. Accepta riscul ca parte din viata de zi cu zi.

13. Liderul este mereu deschis la comunicare cu cei din jurul sau.

 

Sper ca aceste puncte v-au adus putina inspiratie si dorinta de a fi si de a gandi altfel!

Spor in tot ceea ce faceti va doresc!

 

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top