De ce sunt fericit !

Oare in ce consta fericirea ?

Conform DEX-ului fericirea este o stare de multumire sufleteasca intensa si deplina, o stare de satisfactie deplina, de beatitudine.
Dar DEX-ul nu iti spune cum sa ajungi la aceasta stare de multumire sufleteasca. Nu stiu de ce…
Am pus intr-un articol trecut , melodia celor de la Vama Veche intitulata ” Fericire “,
melodie pe care o regasiti si mai jos in acest articol. Am pus aceasta melodie deoarece am realizat ca fericirea o gasesti, o resimti, te bucuri de ea, in cele mai simple lucruri posibile.

Asa imi gasesc eu fericirea.
Ma simt fericit cand merg cu trenul si aud nesfarsitul zgomot al rotilor de tren. Fericire este atunci cand ma dau jos in gara si imi arunc privirea si vad muntii. Muntii mei dragi. Exalt de fericire atunci cand ma plimb pe potecile lor, cand aud nimic altceva decat linistea oferita de ei, atunci cand pun mana pe stanca si o simt cum imi intra prin vene, atunci cand vad neantul, cand imi dau seama cat de mic sunt si cata grija poate avea de mine acest prieten drag. Fericirea vine atunci cand stau alaturi de prieteni in jurul unui foc de tabara, privind efemerele scantei cum se pierd in negura noptii. Acea stare de multumire sufleteasca, scrisa atat de crud intr-un dictionar, o resimt in tot sufletul meu, o simt in mine, de fiecare data cand sunt mai aproape de cer, cand adorm afara invaluit de linistea noptii si simt luna ce imi vegheaza somnul.

Fericit sunt pentru ca iubesc. Pentru ca numai cand ma gandesc la persoana atat de draga mie, simt cum inima o ia la goana si vrea sa imi paraseasca pieptul pentru a fugi catre EA. Fericit sunt cand o privesc in ochi si ma vad pe mine. Fericit sunt cand ne tinem de mana si simtim cum ne curgem prin vene unul altuia. Fericirea imi este adusa de emotiile ireale pe care mi le creeaza intalnirea cu EA. Fericit sunt pentru ca fiecare sarut imi da intotdeauna senzatia de beatitudine a primului sarut. Sunt fericit pentru ca iubesc sa iubesc si pentru ca iubesc sa fiu iubit.

Sunt fericit atunci cand sunt inconjurat de prieteni si simt in suflet caldura si ocrotirea
provenita din sentimentele sincere pe care ni le purtam. Sunt fericit cand ies la o bere si aberez si gasesc oameni care sa ma inteleaga.

Sunt fericit pentru orice mi se intampla, si asta pentru ca inseamna ca EXIST. Sunt fericit pentru ca sunt centrul universului meu.

Fericire este ceea ce vreti voi sa fie.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top