E varza

E varza !
Ce e varza ?
Locul unde ma simt ca la mine acasa . Locul unde imi gasesc prietenii. Locul unde vin si totul mi se pare atat de aproape, ca si cum as umbla pe aici de cand m-am nascut, chiar daca doar peste cateva zile aceasta ” carciuma ” implineste frumoasa varsta de un an.

E varza este localul de pe strada Episcop Radu din Bucuresti, unde ne intalnim NOI, prietenii, oamenii care iubim muntele, oamenii care iubesc cararile pline de soare, oamenii care stiu sa se bucure de ploaie, oamenii care vad frumusete intr-un bulgare de zapada, oamenii care stiu sa mangaie stanca si sa simta muntele in ea.

Cand intru aici, ca acum, marti seara, intru direct ” in cabana “, un vechi garaj. Aici il gasesc pe Tica Lumanare, prieten de-al nostru, prieten de-al casei. Tica este unul dintre temerarii folkului de munte , un om ale carui cantece sunt cantate de douazeci de ani pe la toate cabanele din Romania, de catre toti oamenii care se contopesc cu muntele in viata lor, si nu numai.

Aud ” Calator, calator, calator sunt pe pamant ” si ma gandesc ca intreaga noastra viata este o calatorie, si ca sper ca acest loc sa nu fie trecator asa cum au fost altele in care ne-am regasit. In timp ce scriu aceste randuri suntem 50 de oameni care cantam ” Asta e nu ai ce-i face, altii mama nu mai face, si asa ca noi nu sunt prea multi “. Aceste versuri imi dau siguranta ca acest local , aceasta a doua casa a noastra, nu va fi trecatoare. De ce ? Pentru ca ” omul face locul ” si aici intalnesc intotdeauna OAMENI.

Acum Tica ma intreaba: ” O fi bine sa asculti Karma si sa stai in fata laptopului mai Harry ? ” . Ii raspund: ” Da ! E bine sa stai in fata laptopului, sa cant cu voi, si sa scriu despre preitenii mei ! “.

Poate nu este Intercontinental sau Bamboo, dar ” E varza ” este ceea ce conteaza.

Asa ca va astept sa gandim si sa fim altfel, aici, printre prieteni.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top