Femeia tinta si cei zece amanti !

Aseara am fost la teatru. De fapt…am fost aseara la teatru ? Uitandu-ma in portofel, imi dau seama ca am fost la teatru deoarece gasesc biletul pe care scrie: ” Teatrul de Comedie – Femeia tinta si cei zece amanti ” .Si totusi, de ce ma intreb atunci daca am fost la teatru ? Probabil pentru ca nu am putut aprecia in totalitate piesa domnului Matei Visniec.

In primul rand va voi spune ce am apreciat. Am apreciat actorii, am apreciat daruirea cu care acestia au jucat, talentul lor si faptul ca au dat pe scena tot ceea ce au avut mai bun . Mi-a placut partea de scenografie foarte mult. Puteai vedea pe scena adevarate opere de arta. Acestea sunt si motivele pentru care nu m-am ridicat de pe scaun , inainte de terminarea  celor 50 de minute, atat cat tine sceneta.

Piesa, jucata de actori ai Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu ( Diana Fufezan, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea ) este foarte apreciata de criticii teatrului, insa pentru
mine, un simplu fan al teatrului , al teatrului clasic de fapt, nu prezinta decat un umor
grotesc, fiind foarte indulgent aici.
Sincer va spun, ca nu am inteles nimic din aceasta piesa de teatru, si ca in afara de faptul ca am fost atent la figuratia actorilor, la mimica lor si la atentia acordata realizarii
obiectelor folosite, nu mi-a ramas nimic. La fel ca toti ceilalti prezenti in sala nu am ras deloc la acest spectacol. A fost prima oara cand am fost la Teatrul de Comedie si nu am ras. A fost prima oara cand am fost la Teatrul de Comedie si am aplaudat actorii la sfarsitul spectacolului stand pe scaun, la fel ca toti ceilalti aflati in sala. Poate tuturor ne-a fost greu sa intelegem, sa descoasem ata acestei povesti ireale, dar pentru mine un spectacol reusit este unul care poate fi inteles si apreciat , atat de oamenii care au o anumita cultura in domeniu, precum si de cei care sunt mai putin pregatiti dar sunt simpatizanti ai genului.
Tot ce pot sa spun este ca pe toata durata spectacolului am asteptat sa se intample ceva si cand eram sigur ca se va intampla acel ceva, in sfarsit s-a intamplat: s-a terminat piesa. Cum ? Foarte simplu. Fara nici un deznodamant. Dar oare cum sa existe un deznodamant fara o actiune ?

Per total pentru cei care apreciaza umorul negru, teatrul de marionete, comedia dell arte, figuratia, aceasta piesa ar putea sa fie pe placul lor. Pentru restul populatiei, pentru noi, nu pot spune decat ca exista multe alte piese care merita vazute inaintea acesteia: ” Biloxi Blues ” si ” Poker ” la Teatrul de Comedie, ” Molto, gran’ impressione ” la Teatrul National Bucuresti, ” Straini in noapte ” cu Florin Piersic si Emilia Popescu la Palatul Copiilor.

Totusi, de aseara ma tot intreb: ce a vrut sa spuna artistul ? Poate ma ajutati cumva…

In final nu pot decat sa va spun: ” Va rugam sa inchideti telefoanele mobile si va dorim vizionare placuta ! ” .

P.S.: Am scris acest articol privind piesa doar din punctul meu de vedere. Felicitari actorilor.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top