Fotografii transformate in picturi

Inchipuiti-va ca rasfoiti albumul cu fotografii al familiei si rememorati cu emotie toate momentele deosebite imortalizate acolo: casatoria, copilul facand primii pasi, casa de la tara, cainele familiei, imagini din concedii, prieteni, peisaje, instantanee de pe la petreceri. Unele dintre aceste fotografii sunt chiar foarte reusite si v-ar placea sa le mariti, sa le inramati si sa le expuneti pe perete ca pe niste tablouri, ca sa va binedispuna ori de cate ori dati cu ochii de ele.

Din pacate, o fotografie, chiar daca este impecabila din punct de vedere tehnic, prin marire isi pierde din claritate si devine mai putin atractiva. Dar aceasta problema nu trebuie sa va faca sa renuntati la idee -  fotografia poate deveni un tablou veritabil, pictat cu fidelitate direct pe panza. Acest serviciu este oferit de www.portraitking.com si consta, deci, in reproducerea la scara a unei fotografii aduse de client; doar ca aceasta reproducere nu este o prelucrare facila a imaginii cu ajutorul unui program gen PhotoShop, ci este pictura 100%.

Avantajul clientului? Pretul!
In principiu, orice pictor cat de cat talentat ar putea realiza asa ceva (pictura dupa fotografie), dar la un pret piperat, care sa-i rasplateasca migala si talentul. Noutatea pe care o aduce serviciul promovat de www.portraitking.com se refera tocmai la pret – tabloul final este pictat manual (se poate simti relieful culorii aplicate pe panza), dar costa de cca zece ori mai putin.

Cum e posibil acest lucru? Jerry Schuster, artistul care gestioneaza site-ul explica: “Am petrecut multi ani dezvoltand un sistem de lucru in sapte pasi, pe care l-am numit TruPaint. Sistemul se bazeaza pe o tehnologie digitala sofisticata, dar doar in faza de inceput, pentru ca finalizarea se face clasic, cu pensula si vopsea. Iar rezultatul este foarte greu de deosebit de un tablou obisnuit, pictat in ulei pe panza. In general, o pictura inglobeaza trei elemente principale: materiale (se gasesc usor in comert), talent (se intalneste mai rar) si timp. Aproape orice artist, daca are la dispozitie suficient timp, poate crea o opera valoroasa, dar cu cat timpul alocat e mai consistent, cu atat pretul cerut e mai mare. Prin sistemul pe care l-am pus la punct eu reusesc sa elimin o mare parte din acest timp, fara ca asta sa se reflecte in calitatea lucrarii. Mai mult chiar, pot imbunatati originalul, conform dorintei clientului: fundalul sa fie mai luminos? Il refac. Tricoul nu are culoarea potrivita? Il schimb. Pot sa elimin si ridurile din jurul ochilor sau sa fac pierdute cateva kilograme, umbland la silueta personajelor. Apoi, tabloul final nu are cum sa nu placa deoarece am grija sa ii trimit clientului prin e-mail, pe masura ce lucrez, imagini ale lucrarii in diferite stadii de executie. Astfel, el poate comanda eventuale ajustari.”

In S.U.A., pretul unui tablou realizat dupa o fotografie poate depasi 15.000 $, mai ales daca artistul este unul recunoscut. Preturile practicate de Jerry Schuster variaza insa intre 540 $ (30 x 40 cm) si 1.560 $ (90 x 120 cm). El spune ca picteaza nu numai portrete de familie – onoreaza la fel de profesionist comenzi avand ca subiecte masini, case, peisaje diverse.

O afacere inrudita

O varianta mai simpla si mult mai ieftina pentru client este realizarea lucrarilor in creion. Avand fotografia subiectului in fata, artistul-grafician face un desen precis si elegant, de mare efect (vezi foto), care are avantajul ca “mananca” mai putin timp si mai putine materiale. Pretul -  in jur de 100 �. Un astfel de desen este, in general, foarte apreciat si cautat de parintii cu copii mici, care doresc sa expuna acasa sau la birou portretele micutilor. Bineinteles, afacerea depinde in mod esential de priceperea artistului, reflectata in asemanarea desenului cu subiectul. Un portret care aduce vag cu personajul imortalizat nu va avea succesul scontat, ba chiar se va constitui intr-o reclama proasta.

Pentru a desfasura afacerea nu este neaparat nevoie sa fiti un talentat in domeniul graficii sau picturii. Ii puteti lasa pe profesionisti sa se ocupe de lucrarile in sine, in timp ce dvs. veti fi doar cel care le face rost de comenzi. Cum puteti face rost de comenzi? Cel mai comod este prin raspandirea de pliante atractive in locurile frecventate de copii: scoli, gradinite, parcuri, locuri de joaca, gradina zoologica, cinematografe. Foarte eficienta poate fi si plasarea acestor pliante in centrele de developare foto. Ca sa atrageti cu siguranta atentia, puneti-le alaturi de un portret inramat, format mare (40 x 50 cm), care intr-un colt are lipita fotografia pe baza careia a fost executat. E de presupus ca toti clienti, din moment ce tot sunt cu fotografiile developate in mana, se vor gandi serios la oferta dvs.

Important este ca pliantele sa prezinte imagini ale cat mai multor lucrari, pentru ca ele vor vorbi foarte convingator despre natura si calitatea serviciului promovat. Dati explicatii clare referitoare la modul cum se poate comanda un portret (clientul va transmite fotografia prin e-mail si achita un avans de 50%, de exemplu) si, de asemenea, referitoare la modul cum va intra in posesia lucrarii finite (i se trimite prin posta in termen de 10 zile, cu ramburs pentru restul de 50% din pret). Pentru cei interesati, oferiti si un serviciu de inramare, astfel incat produsul sa nu mai trebuiasca decat sa fie agatat pe perete. In aceasta varianta, sarcina dvs. este sa contactati doi-trei portretisti talentati si sa incheiati cu ei contracte de colaborare. La pretul cerut de ei pentru un portret veti pune un adaus suficient de mare pentru a va acoperi cheltuielile si a ramane cu un profit multumitor. Odata afacerea lansata, e posibil sa descoperiti ca nu mai aveti nevoie de promovare: vestea despre portretele dvs. va circula rapid, pentru ca orice mamica (principala potentiala clienta) cunoaste cel putin alte cateva mamici cu care discuta frecvent.

www.portraitking.com
www.stanhurr.co.uk

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top