Greseli pe care le facem in managementul timpului

Stand de vorba cu foarte multi oameni de vanzari sau cu manageri din diferite companii mi-am dat seama ca majoritatea se plang de lipsa de timp, de eficienta lor personala si considera ca acestea sunt cauzele lipsei rezultatelor dorite.

Asa este si le voi?

Managementul timpului nu este usor; dar nu este nici greu.

Managementul timpului inseamna sa lupti putin cu tine la inceput ca dupa aceea sa iti intre in reflex ceea ce trebuie sa face. Precum vorba aceea ”Fake it till you make it”.

Iata mai jos o lista cu cele mai comune greseli pe care le facem in managementul timpului si pe care le putem evita foarte usor astfel incat sa avem o eficienta sporita:

 

1. Nu ne stabilim obiective

Acestea ne dau o directie si ne ofera viziunea necesara prioritizarii activitatilor, Asadar, stabiliti-va niste obiective; atat pe termen scurt cat si pe termen lung si impartiti-le pe etape si pe pasi.

2. Nu avem o lista cu lucrurile pe care le avem de facut

Am testat aceasta ”strategie” legata de managementul timpului iar acum o fac in fiecare saptamana. Investesc 15 minute pe saptamana pentru a castiga inzecit, Ce fac mai exact? La inceputul fiecarei saptamani fac o lista cu toate activitatile pe care le am de facut in saptamana respectiva. Bineinteles, tin cont si de neprevazut si las ceva timp disponibil. Nu uita sa lasi timp disponibil si pentru activitatile care te relaxeaza. :-)

3. Nu ne prioritizam activitatile

Asta inseamna a stabili care sunt cele mai urgente si cele mai putin urgente activitati, astfel incat sa stim pe care dintre ele ne concentra atentia. Fii atent sa faci o diferentiere clara intre ce este important si ce este urgent.

4. Nu administram cum trebuie activitatile care ne distrag atentia:

Facebook, emailuri cu poze sau bancuri, telefoane neimportante, reviste etc. Nimeni nu spune ca nu trebuie sa te relaxezi; dar incearca sa faci un calcul simplu: vezi cat valoreaza in bani fiecare minut de activitatea al tau, dupa care vezi cat timp petreci zilnic pe Facebook (nu in interes de munca). Inmulteste acest timp cu cati bani produci si vezi cati bani pierzi deruland ”wall-ul”.

5. Amanarile:

Cu totii avem tendinta de a amana anumite activitati. Insa gandeste-te ca o data si o data tot trebuie sa le faci, asa ca mai bine fa-le acum daca sunt urgente sau importante pentru tine. Cu cat amani mai mult cu atat mai mult timp vei pierde pentru a le face.

6. Facem mai multe lucruri in acelasi timp:

Organismul nostru nu ne permite sa ne concentram eficient atentia pe mai multe activitati in acelasi timp, oricat de mult am vrea sa credem acest lucru. Nu putem face doua lucruri, la fel de bine, cu aceeasi eficienta, in acelasi timp. Tocmai de aceea sfatul meu este sa faci un sigur lucru o singura data, dupa care sa te apuci de urmatoarea activitate. Vei observa ca vei economisi timp, daca faci lucrurile pe rand decat daca le combini.

 

Mai multe tehnici pentru a iti spori productivitatea personala si pentru a face ca timpul sa lucreze in favoarea ta poti gasi la acest training: CLICK AICI!

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top