La ce se uita angajatorii pe profilul tau online

Odata cu dezvoltarea interneteului, a devenit mai usor pentru oameni sa-si caute un job si sa aplice pentru acesta. Insa este mai facil si pentru recrutori/angajatori sa gaseasca informatii, online, despre un anumit candidat.

Daca acesta are un cont pe o retea de socializare online, cel mai probabil angajatorul va arunca o privire peste profilul candidatului.

Shannon Leigh, director de dezvoltare la compania de recrutare Kforce, ne spune care sunt cele trei lucruri pe care un angajator le verifica prima data, pe Facebook sau Google+:
1. Ce publici. “Sa stim doar numele si unde a lucrat nu ne ofera prea multe detalii despre cine este cu adevarat candidatul”, spune Leigh. Recrutorii se uita si la continutul publicat de acesta: comentarii, muzica, imagini etc. De asemenea, foarte important este sa incercati sa scrieti cat mai corect din punct de vedere gramatical!
2. Ce stii si care iti sunt competentele. Recrutorii se uita la conexiunile pe care un candidat le are. Din ce grupuri profesionale si asociatii face parte.

3. Cum te prezinti. Daca profilul tau este completat cat de cat cu informatii despre tine, precum hobby-uri, citate, persoane care te inspira, varsta, pagina nu va mai parea a fi a unui robot. “Actualizarea profilului cu experienta recenta este cruciala”, spune Leigh. “Recrutorii doresc sa afle cat mai multe lucruri cu putinta despre tine, pentru a fi siguri ca esti omul potrivit pentru job.”

Articol publicat pe Manager.ro

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top