Cateva reguli de optimizare SEO pentru siteul tau

Internetul este invadat din ce in ce mai mult de cat mai multe siteuri. Siteuri bune sau mai putin bune. Dar si foarte multe siteuri cu informatii extrem de relevante. In aceasta imensitate de siteuri trebuie sa faci in asa fel incat siteul tau sa iasa in evidenta cat mai mult. Tocmai de aceea, inca de la inceput, trebuie sa iti gandesti siteul si din punct de vedere SEO (Search Engine Optimization).

Desi aceasta activitate, de optimizare a siteurilor este extrem de complexa, sunt cateva reguli ”de bun simt” pe care poti sa le pui singur, oricand in aplicare, astfel incat robotii motoarelor de cautare sa iti claseze si sa iti indexeze siteul cat mai bine. De ce trebuie sa fie siteul tau indexat cat mai bine? Pai, in primul rand, pentru ca trebuie sa apara cat mai in fata in motoarele de cautare si mai ales in Google.

Stiai ca 97% dintre romani folosesc Google ca motor de cautare?Sau ca 80% dintre cei care cauta prin Google nu trec mai departe de prima pagina de cautari rezultate?

Iata doar cateva reguli pentru inceput:

1. Fa in asa fel incat numele (linkul) siteului tau sa fie cat mai relevant pentru obiectivul lui. De exemplu daca vrei ca utilizatorii sa te gaseasca pentru cuvantul ”electrician” fa in asa fel incat domeniul siteului sa cuprinda si acest nume.

2. In linkurile de la paginile siteului evita sa folosesti, ca despartitor ”_”. Acesta este vazut ca o litera de catre roboti. Inlocuieste-l cu ”+” sau cu ”-”. La fel ca numele domeniului si linkurile trebuie sa fie alcatuite din cuvinte relevante.

3. Daca ai siteuri care afiseaza linkuri catre siteul tau (linkuri externe) acestea trebuie sa contina un cuvant cheie si sa duca catre acea pagina a siteului tau care e optimizata pentru acel cuvant cheie.

4. Incercati sa faceti in asa fel incat paginile voastre sa aibe dimensiuni cat mai mici (pana in 500 Kb).

5. Folositi imagini. Acestea sunt foarte bine indexate. Dati un titlu si o descriere imaginilor. Bineinteles, acestea trebuie sa contina cuvinte relevante, conform obiectivelor de indexare a paginilor respective.

6. Folositi Meta Tags, Description si Keywords: Pentru motoarele de cautare Meta Tag-urile sunt foarte importante. Corelatia dintre acestea si continutul sitului este o condite a optimizarii web.

7. Nu abuzati in densitatea de cuvinte cheie. Acestea nu trebuie sa aiba mai mult de 200 de caractere. Daca abuzati, veti vazuti ca spammeri. Nu folositi de mai mult de 3-4 ori un cuvant cheie pe o pagina.

8. Puneti intotdeauna informatii relevante, Motoarele de cautare afiseaza in cautari siteuri care contin informatii cat mai actualizate si cat mai relevante pentru cautari.

9. Actualizati in continuu siteul. Lui Google ii plac siteurile care au continut mult si nou.

10. Incercati sa gasiti cati mai multi parteneri care, in siteurile lor, sa introduca un link catre siteul vostru. Trebuie sa oferiti linkuri si sa primiti linkuri de la siteuri care au legatura cu domeniul siteului vostru.

Acestea sunt tehnici de optimizare pentru inceput. Asa cum spuneam si la inceput optimizarea unui site este o ”meserie” in sine si pentru un singur site aceasta ar trebui sa fie o activitate continua.

 

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top