Stimulati-va oamenii sa atinga performante maxime

Ca proprietar al unei afaceri sau manager al unui departament trebuie sa stiti cum sa “scoateti untul” din oamenii dvs., iar acestia sa vi-l ofere cu zambetul pe buze, implorandu-va in acelasi timp sa-i munciti in continuare la fel de mult.

Dar daca veti urma sfaturile de mai jos, veti vedea cat de usor puteti obtine maximum de performanta de la angajatii dvs.

1. Fiti un demn exemplu de urmat.

Oamenii sunt atenti la ceea ce faceti, nu la ceea ce spuneti. Daca le cereti rezultate exceptionale, obtineti mai intai chiar dvs. insiva aceste rezultate.

2. Interesati-va sincer de viata si problemele oamenilor dvs.

Daca dvs. nu va pasa de ei, lor de ce le-ar pasa de dvs. si de obiectivele pe care le aveti de indeplinit? Credeti ca plata salariului este suficienta ca sa-i motivati?
Schimbati-va rapid aceasta optica. Fiti atenti la dorintele si nevoile oamenilor dvs., puneti-le intrebari, ascultati-le cu atentie raspunsurile si incercati sa-i ajutati.

3. Incurajati-va oamenii.

Felicitati-i pentru orice realizare de fata cu toti ceilalti si asigurati-i ca aveti incredere in fortele lor.

4. Impartasiti-le din experienta si cunostintele dvs.

Atat in plan profesional, cat si personal.

5. Nu va ascundeti esecurile si greselile.

Oricum angajatii dvs. le cunosc ori le vor afla la un moment dat. De aceea e bine sa fiti sincer cu ei si sa le spuneti atunci cand un proiect nu v-a iesit asa cum v-ati fi dorit ori v-ati inselat intr-o anumita problema.

Recunoasterea propriilor dvs. greseli si esecurile va poate apropia foarte mult de oamenii dvs.

6. Spuneti-le povesti.

Nu din cele nemuritoare, ci povesti de viata, povesti care au o concluzie motivanta. Istorioarele le memoram pentru mai mult timp si cu totii invatam mult mai usor din ele.

7. Comunicati cu sinceritate.

Fiti deschis cu oamenii dvs. Nu incercati sa va ascundeti dupa deget. Lucrati poate chiar in acelasi birou cu ei si e imposibil sa va ascundeti.

8. Provocati-va oamenii.

Dati-le mereu ceva de lucru interesant si care le face placere. Rugati-i sa faca tot ce le sta in putinta pentru a duce proiectul la bun sfarsit in termenul stabilit.

Comentarii

comentarii

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru pentru a primi gratuit informatii specializate relevante pentru dezvoltarea ta profesionala si personala.

E-mail:

   

To Top